hoe gaan onze nachten nu?

19 maart 2019 kids, momlife, personal

Naar aanleiding van mijn blogpost over de slaapmethode die wij toepaste toen Ise er een nachtelijk feest van maakte, krijg ik nog regelmatig de vraag hoe onze nachten nu gaan.

Ik klop het af maar het gaat, op enkele nachten na, echt heel goed! De nachten dat ze nog wakker wordt zijn op 2 handen te tellen, daar teken ik voor hoor! Waar ik eerst altijd meteen mijn bed uit sprong voor een flesje melk, wacht ik echt even af. Ze huilt niet dus waarom zou ik dan naar haar toe gaan? Na ongeveer een 15/30 min valt ze zelf weer in slaap.

Naast het afleren van de fles in de nacht had ik het idee dat Ise ook iets meer geborgenheid nodig had. Haar kamertje is klein maar door mijn ietwat minimalistische smaak staat er niet heel veel in de ruimte en zijn de muren en de vloer ook nog eens wit. Ik besloot daarom om een klamboe op de hangen boven haar bedje bij het hoofdeinde. Zo’n fijn katoenen exemplaar, gescoord via marktplaats! Het doet warmer aan en geeft direct een geborgen gevoel omdat het haar bedje omarmt.

Maar waar ik ècht heel blij mee ben is de aankoop van een goede vierseizoenen-slaapzak! Elke avond weer emmerde ik met haar slaapzak. Pyjama aan of niet, mouwen eraan of niet. Ik vroeg mij eigenlijk continu af of ze het niet te koud had ‘s nachts. Ik besloot daarom dat het de investering waard zou om een kwalitatief goede slaapzak aan de schaffen, namelijk deze van Puckababy. Wat een uitvinding zeg!

Deze slaapzak is eigenlijk al te gebruiken vanaf 6 maanden en t/m 2,5 jaar. Ise kan er daarom echt nog lang plezier van hebben. Aangezien ze gemiddeld ook iets kleiner is hoop ik zelfs dat ze de slaapzak tot 3 jaar kan gebruiken. Er zitten handige drukknoopjes aan de achterkant om de slaapzak te verkleinen of te vergroten naar de lengte van je kindje.

De slaapzak bestaat uit twee delen. Een lentevariant, het gedeelte met het leuke design [stipjes, do I need to say more?] en een herfstvariant, een hééérlijk zacht gevoerd gedeelte. Als je de mouwen van de lentevariant afhaalt hou je een slaapzak over voor de zomer en stop je de herfstvariant in de lentevariant ontstaat er een mega warme winterslaapzak. Naast het mooie design dat de slaapzak heeft vind ik het ook erg belangrijk dat de slaapzak volledig is getest volgens de strengste veiligheidsnormen.

Op de site van Puckababy staat dat de geborgenheid van de slaapzak een diepe slaap bevorderd, laten wij dat nou net nodig hebben!

Ise slaapt er naar mijn gevoel heerlijk in en ik maak mij niet meer druk of ze het te koud heeft. Ze draagt nu al een paar weken de wintervariant met enkel een romper eronder, dit was ook in de vrieskou meer dan voldoende. Het is even een investering maar aan de andere kant ben ik net zoveel kwijt als ik steeds een groter maatje blijf kopen door de jaren heen.

En kijk nou, hij staat haar ook gewoon zo leuk!


Ps. Dit is trouwens wel een handig schema van Puckababy met een TOG advies:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

welkom

Hi, ik ben Danielle en via deze blog wil ik je graag een kijkje laten nemen in ons leven. Samen met mijn vriend (sstt, en al 5 jaar mijn verloofde) Jorg zijn wij ouders van Mats (5 jaar) en Ise (3 jaar). Mijn liefde voor fotografie, styling, kleding, diy-en & het leven als moeder komen samen op mijn instagram account @mamamatsise. Na lang nadenken heb ik besloten het ook onder woorden te brengen via deze blog.

Hopelijk vind je het leuk om te lezen, kan ik je inspireren en zie ik je vaker terug!

Liefs ♡


Design en lifestyleDesign en lifestyle

abonneer je hier en ontvang een mail bij een nieuwe blogpost


contact gegevens


Vertalen

Mamamatsise

MENU
%d bloggers liken dit: