Dropje, het nieuwe kinderprogramma op NPO Zappelin

9 december 2019 kids, momlife

Het is geen jongen. Het is geen meisje. Het is geen knuffel. Het is gewoon zichzelf. Het is gewoon dropje!

Afgelopen week mochten wij een preview bekijken van de nieuwe kinderserie Dropje van NPO Zappelin, zóóó leuk!

Series als Dropje worden naar mijn idee weinig meer gemaakt in Nederland. Op tv zie ik vooral veel animatie/cartoons of gesynchroniseerde series vanuit het buitenland voorbij komen. Mats is een mega knuffelkind en steeds meer geïnteresseerd in series met echte mensen dus Dropje is echt een schot in de roos.

De serie is volledig afgestemd op de belevingswereld van jonge kinderen zodat zij er helemaal in op kunnen gaan. Ise vind het ook leuk om mee te kijken, zij gilt het bijvoorbeeld uit als Dropje in beeld komt. Zij beleeft de serie misschien anders dan Mats, gewoon op haar eigen manier.

Dropje is een heel lief uitziend knuffeltje van wol die speciaal voor de serie van de omroep NTR is bedacht. [Dezelfde omroep die Sesamstraat en het Zandkasteel hebben gemaakt, ook van die leuke series!]

Leuk weetje: Dropje wordt ‘bestuurd’ door drie poppenspelers die hem via stokjes met z’n tweeën of drieën tegelijkertijd tot leven brengen.

De kindjes die in de serie spelen zien Dropje dus in real life en interacteren met hem. Als er ‘actie’ wordt geroepen door de regisseur, zorgen de poppenspelers ervoor dat de wollen hoofdrolspeler kan shinen. Zelf worden zij later vakkundig uit beeld gepoetst. Bizar hè! Kun jij je voorstellen dat hij beweegt door middel van stokjes?!

Even in het kort. Dropje woont in ‘De Alleswinkel’; een winkel waar je álles kunt vinden wat je maar kunt bedenken. Doordat Dropje zo nieuwsgierig is, beleeft hij elke keer weer bijzondere dingen met de kinderen die langskomen in de winkel. Deze bijzondere dingen zijn alledaagse gebeurtenissen die voor ieder kind herkenbaar zijn. Dit maakt de serie zo ontzettend leuk!

Wat ik zelf vooral leuk vind aan de serie zijn de fijne geluiden, de rustige muziek, de mooie kleuren die er gebruikt worden en de leerzame aspecten van de serie.

Ook voor mij als ouder is het stiekem best leerzaam. Het zet bijvoorbeeld alledaagse peuter/kleuter problemen [door de ogen van een kind] in perspectief. Problemen die ik als moeder misschien niet altijd even serieus neem. Als ik bijvoorbeeld met Mats naar buiten ga terwijl het hard waait, is dat voor Mats een groot probleem, want hij houdt totaal niet van harde wind. Ik denk vooral, hop we gaan! Niet piepen, het is maar wind. Eigenlijk bekijk ik het dan helemaal niet vanuit Mats zijn beleving.

Dit soort situaties komen onder andere naar voren in de afleveringen van Dropje. Dropje weet altijd overal een oplossing voor! Dit geeft mij als ouder weer wat stof om over na te denken haha. Het leuke is, om het daarna samen te bespreken met Mats.

Dropje is vanaf 9 december iedere doordeweekse dag om 07:00 uur te zien bij de NTR op NPO Zappelin [NPO 3]. Ook online te bekijken op NPO Start, www.zappelin.nl en via de Zappelin-app.

Ik ben méga benieuwd of jouw kinderen de serie net zo leuk vinden als Mats en Ise. Laten jullie het weten?

Liefs Danielle

welkom

Hi, ik ben Danielle en via deze blog wil ik je graag een kijkje laten nemen in ons leven. Samen met mijn vriend (sstt, en al 7 jaar mijn verloofde) Jorg zijn wij ouders van Mats (7 jaar) en Ise (5 jaar). Mijn liefde voor fotografie, styling, kleding, diy-en & het leven als moeder komen samen op mijn instagram account @mamamatsise. Na lang nadenken heb ik besloten het ook onder woorden te brengen via deze blog.

Hopelijk vind je het leuk om te lezen, kan ik je inspireren en zie ik je vaker terug!

Liefs ♡


Design en lifestyleDesign en lifestyle


contact gegevens


Vertalen

Mamamatsise

MENU
%d bloggers liken dit: