Q&A Babboe Big-E

2 maart 2021 kids, momlife, personal

Sinds 1,5 jaar zijn wij de gelukkige eigenaren van een elektrische bakfiets. De Babboe-Big E van Babboe. Mijn eerste ervaring kun je hier lezen!

Via mijn Instagram account krijg ik wekelijks vragen over onze bakfiets. Begrijpelijk, want zo’n grote aankoop doe je niet zomaar. Ik besloot de vragen te bundelen en deze voor jullie te beantwoorden. Wel zo gemakkelijk.

Met stip op nr. 1: Ben je nog steeds blij met de fiets?
JA! Duidelijker kan ik niet zijn. Mats wordt bijna 6 jaar en kan al goed naast mij fietsen hoor maar toch pak ik nog steeds het liefst de bakfiets als ik op pad ga. Mats en Ise zitten allebei graag in hun koets (ik geef hen geen ongelijk) en ik hoef mij geen zweetoksels te trappen. Win-win! In de regen en wind zitten zij droog en mijn eventuele boodschappen ook. Moeders niet, maar dat terzijde. 

Kan er een kindje in + een Maxi Cosi?
Deze informatie heb ik even op moeten zoeken. Helaas past er in de Babboe Big-E geen Maxi-Cosi houder maar kun je wel een babyschaal monteren op een van de bankjes. Hierdoor blijven er alsnog 3 zitplekken over dus als je een baby en meerdere kindjes moet vervoeren is het ideaal. 
 

 
Welke kussenset heb jij voor in de bakfiets?

Ik heb twee setjes aan kussens voor in onze bakfiets. De eerste variant die we kochten was een zilvergrijze set van Babboe [kleur: Sunny Silver]. Toen er na een paar maanden een nieuwe lijn uitkwam waarbij we ook het tweede bankje konden bedekken, heb ik die erbij besteld. De Zingy Zebra, leuk printje hè? Er gaan geregeld vriendjes met ons mee, zo zitten zij ook comfortabel. Ik kan dan ook alleen de kussens van Babboe aanraden! Ze passen precies, zitten goed vast [grote pluspunt] en ze zitten volgens Mats erg zacht.

Wat is de garantie van de bakfiets?
Ook deze informatie heb ik even opgezocht.
Garantie accu: 2 jaar
Garantie bak: 1 jaar
Garantie frame: 5 jaar
Garantie motor: 2 jaar
Garantie onderdelen: 2 jaar

Waarom heb je voor een bakfiets met drie wielen gekozen?
Tijdens het doen van een proefrit voor onze vorige bakfiets fietste ik veel prettiger weg op een bakfiets met drie wielen, in plaats van op een bakfiets met twee wielen. Het voelt voor mij gewoon prettig dat ik niet zomaar kan omvallen bij het stoplicht als Mats en Ise elkaar de bak uitvechten haha. Daarnaast vind ik de ruimte in de bak ook ideaal. Ik heb geen rijbewijs dus ruimte is geen overbodige luxe voor mij. Kinderen, buggy, tassen, boodschappen, ik kan alles tegelijk vervoeren.

Toch denk ik vooral dat het iets persoonlijks is hoor. Ik zou daarom altijd aanraden om even een proefrit te doen voordat je een beslissing neemt.

Staat jouw bakfiets binnen of buiten?
Onze bakfiets staat in de voortuin omdat hij de draai in onze poort niet kan maken naar de achtertuin. Stiekem vind ik dat helemaal niet erg want nu pak ik de fiets toch sneller. We hebben er uiteraard voor gezorgd dat de fiets met een slot vast zit aan de muur. Zowel in de achtertuin als in de voortuin had de fiets in de buitenlucht gestaan. Dat is het enige dat ik wel jammer vind. Voor het behoud is het natuurlijk beter als de fiets overdekt staat.
 

 
Hoe onderhoud je de fiets?
Dit is vanuit Babboe mega goed geregeld. Na aanschaf komt er na 3 maanden een monteur (op eigen aanvraag) langs om een eerste controlebeurt te doen. Dit is naast het onderhoud van je fiets ook van belang voor het behoud van je garantie.

Hoelang kun je fietsen met een volle accu?
Deze vraag is erg lastig te beantwoorden omdat het ligt aan de snelheid die je zelf instelt. Je kan wel van alles doen om je accu zo lang mogelijk mee te laten gaan. Wij hebben een uitneembare accu. Zodra ik thuis kom moet ik deze eruit halen en binnen zetten. Kamertemperatuur is namelijk het beste voor de accu. Voor het uitnemen van de accu is wel flink wat kracht nodig. Het lukt mij niet altijd zelf maar dan doet Jorg het als hij thuiskomt. Ohja, en zit ook een slot op de accu. Ik vergeet het wel eens (sorry Jorg) maar zodra je op pad gaat is het zeker aan te raden om de accu op slot te draaien. Mocht je dan op bestemming aankomen is je accu beschermt tegen diefstal.
 

  
Nog wat praktische info waar ik zelf ook nog niet vanaf wist!

  • Als je een nieuwe elektrische bakfiets/nieuwe accu aanschaft is het belangrijk om de accu minimaal 10 keer volledig leeg te fietsen en weer op te laden. Daarmee haal je de maximale capaciteit uit jouw accu.
  • Bewaar de accu nooit helemaal leeg, hierdoor gaat de accu stuk. Dit wist ik dus niet en hier ga ik vanaf nu goed op letten.
  • Laat de accu niet langer dan drie maanden ongeladen.

 
Hopelijk heb ik jullie meest gestelde vragen zo goed mogelijk beantwoord. Mochten jullie nog aanvullende vragen hebben, stel ze gerust onder deze blogpost. 

Liefs Daniëlle

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

welkom

Hi, ik ben Danielle en via deze blog wil ik je graag een kijkje laten nemen in ons leven. Samen met mijn vriend (sstt, en al 7 jaar mijn verloofde) Jorg zijn wij ouders van Mats (7 jaar) en Ise (5 jaar). Mijn liefde voor fotografie, styling, kleding, diy-en & het leven als moeder komen samen op mijn instagram account @mamamatsise. Na lang nadenken heb ik besloten het ook onder woorden te brengen via deze blog.

Hopelijk vind je het leuk om te lezen, kan ik je inspireren en zie ik je vaker terug!

Liefs ♡


Design en lifestyleDesign en lifestyle


contact gegevens


Vertalen

Mamamatsise

MENU