Een middag eropuit met de Babboe Big-E

24 juli 2021 kids, momlife, personal

Vorig weekend was het een prachtig weekend en besloten we er een middag op uit te gaan met onze geliefde bakfiets. Wij wonen in de buurt van Spaarnwoude, een super mooi recreatiegebied met mooie fietsroutes en fijne plekjes om even te stoppen. Met de auto zijn ook veel van dit soort plekken te bereiken hoor maar met de fiets kun je net wat andere tussendoor routes pakken. 

Hop, kinderen in de bakfiets. Inclusief eten, drinken, een picknickkleed, twee steppen en twee voetballen. Toch wel het allergrootste voordeel van onze grote bakfiets hoor, verzin het en je kunt het meenemen. Het voorste bankje kun je eventueel omhoog klappen wat ervoor zorgt dat je bijvoorbeeld de steppen rechtop kan zetten. Toen Ise kleiner was zette ik hier bijvoorbeeld de ingeklapte buggy neer, echt ideaal. Als we geen spullen bij ons hebben wordt het bankje voornamelijk gebruikt om te ‘chillen’ of om een vriendje/vriendinnetje mee te nemen. Als er geen kinderen in de bakfiets zitten kun je beide bankjes omhoog klappen, zo kun je makkelijk je weekboodschappen met wat extra flessen wijn vervoeren.

Maargoed, we gingen op pad en al snel kwam ik erachter dat ik vergeten was de accu op te laden. Het laatste blokje knipperde al snel maar op zich kun je dan nog best wat meters maken. Het voelt alleen als Russisch roulette, je weet nooit wanneer je opeens zonder ondersteuning komt te staan. Het was helaas net niet genoeg om Spaarnwoude te bereiken. Echt weer een actie voor mij en héél flauw, Jorg wilde niet ruilen van fiets. Hij vond het vooral erg grappig omdat hij naast (naja, eerder 10 meter voor) mij fietste op zijn niet-elektrische fiets waar ik hem altijd graag mee plaag en het duidelijk minder zwaar had. Gelukkig kun je prima fietsen met de bakfiets als de accu leeg is, het kost flink wat inspanning maar hé, dat werkt perfect tegen coronakilo’s hihi. Voor Mats en Ise was het één grote wedstrijd, plezier gegarandeerd dus. 

Na een uur zijn even gestopt bij zijkanaal B, een kanaal met een grote vlonder waar je kunt zitten en genieten van het uitzicht. Jorg is hier opgegroeid dus hij had de grootste verhalen. Vooral Mats vond dat fantastisch. Ise hobbelde wat rond en ik genoot vooral van het zonnetje.

Normaal kun je aan het kanaal een ijsje kopen maar omdat het tentje gesloten was zijn we doorgefietst naar informatieboerderij Zorgvrij. Sowieso een aanrader als je eropuit gaat in Spaarnwoude. Een leuke eettent met een hele uitgebreide kaart, een leuke speeltuin en een kinderboerderij aangrenzend. Wij zijn hier regelmatig te vinden als het mooi weer is. Uiteindelijk aten we daar een discoijsje waarna ik aan het laatste stuk naar huis fietsen moest geloven. Je snapt natuurlijk, de accu opladen vergeet ik nooit meer!

Wij genieten nog iedere dag van onze Babboe bakfiets. In samenwerking met Babboe mocht ik deze Babboe Big-E fiets testen en na bijna twee jaar kan ik er echt genoeg over vertellen. Volgende week zal ik nog een afsluitende blog schrijven waarin ik schrijf hoe wij het fietsen op een elektrische fiets met 3 wielen ervaren. Heb jij nog vragen? Stel ze dan vooral hieronder, dan neem ik deze erin mee 🙂

Liefs Danielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

welkom

Hi, ik ben Danielle en via deze blog wil ik je graag een kijkje laten nemen in ons leven. Samen met mijn vriend (sstt, en al 7 jaar mijn verloofde) Jorg zijn wij ouders van Mats (7 jaar) en Ise (5 jaar). Mijn liefde voor fotografie, styling, kleding, diy-en & het leven als moeder komen samen op mijn instagram account @mamamatsise. Na lang nadenken heb ik besloten het ook onder woorden te brengen via deze blog.

Hopelijk vind je het leuk om te lezen, kan ik je inspireren en zie ik je vaker terug!

Liefs ♡


Design en lifestyleDesign en lifestyle


contact gegevens


Vertalen

Mamamatsise

MENU