Onze ervaring met de Babboe Big-E na twee jaar

30 juli 2021 kids, momlife, personal

Toen Babboe mij twee jaar geleden een berichtje stuurde via Instagram DM met de vraag of ik hun Babboe Big-E wilde testen, stond ik te dansen op de tafel haha. En daar is eigenlijk niks aan gelogen. Met twee kleine kinderen zonder rijbewijs kwam dit echt op het perfecte moment. Dit betekende (vooral voor mij) meer vrijheid om eropuit te gaan met Mats en Ise. Ik moet er wel even aan toevoegen dat wij een tijdje daarvoor al een bakfiets hadden aangeschaft maar hier helemaal niet tevreden over waren. Na vele reparaties waren we daar zo klaar mee en hadden we de fiets ondertussen al verkocht.

Ik mocht zelf de kleur kiezen en koos voor de grijze variant. Toentertijd kon ik kiezen tussen de klassieke bruine kleur en mijn gekozen grijze kleur, nu is er ook een zwarte variant aan toegevoegd. Persoonlijk vind ik die ook heel mooi!

In de wereld van bakfietsen is er eigenlijk één opmerkelijk verschil. Een bakfiets met twee en een bakfiets met drie wielen. Mijn voorkeur is altijd uitgegaan naar een driewieler. Met twee beweeglijke kinderen leek het mij prettig om wat stabieler op de weg te staan en dit bevalt mij tot op de dag van vandaag nog steeds. Zeker nu Mats en Ise steeds ouder worden. Naast de stabiliteit vind ik de ruimte van de Big-E nog altijd het grootste pluspunt! Ik heb er via Instagram vele stories aan geweid, over wat er allemaal in de bak van onze bakfiets past. Ook een middagje op pad met twee kinderen + de nodige spullen mee kan prima. Hier schreef ik vorige week nog een blog over.

Wij hebben de fiets in de voortuin gezet omdat we de draai naar de achtertuin niet kunnen maken. Jorg heeft een haak aan de muur gemonteerd waar ik de fiets iedere dag aan vastzet. Daarbij laat ik de regenkap bijna altijd zitten omdat de bak van binnen dan lekker schoon blijft. Je kunt ook een grote regenhoes bestellen bij Babboe die over de gehele bakfiets past, voor het behoudt van de fiets wel aan te raden eigenlijk. Oeps, deze hoes staat nóg steeds op ons lijstje om aan te schaffen haha.

Een kussenset voor op beide bankjes vind ik echt een pré. Als je over een hobbelend fietspad rijdt is het wel fijn als de kinderen zacht zitten. De kussens zitten vast met klittenband en verschuiven daarom ook niet. Daarnaast zijn ze ook helemaal waterdicht. Ik zag vorige week trouwens dat ze een nieuwe collectie kussensets hebben gelanceerd, hierbij de link. Zo leuk, ik ben mega fan van de Peach Safari, zelf hebben wij nu de Zingy Zebra.

Over de accu heb ik ook nog steeds niks te klagen. Binnen ongeveer 6 uur is de lege accu opgeladen waarna ik er tussen de 40-60 kilometer mee kan rijden. Je hebt verschillende snelheden die je kunt gebruiken, waaronder een eco-stand. Met deze stand heb je minder ondersteuning en kun je langer doorfietsen. Eerlijk gezegd knal ik de snelheid (vooral op rechte stukken) het liefst naar de snelste stand haha. Alleen in de bochten pas ik mijn snelheid aan naar beneden. Ik vergeet helaas wel eens te checken of de accu nog voldoende opgeladen is, zo fiets ik geregeld naar zwemles met klotsende oksels. Een bakfiets vooruit krijgen zonder ondersteuning is best pittig haha. 

Kortom, ik zou echt niet meer zonder onze Babboe bakfiets kunnen. Het geeft mij ontzettend veel vrijheid, zorgt voor droge oksels na een stuk fietsen (als de accu opgeladen is;)) en gewoon voor veel plezier. Mijn grootste plezier komt vooral voort uit het enthousiasme van Mats en Ise hoor, die vinden het rijden in de bakfiets ook fantastisch.

Twijfel je nog over het aanschaffen van een bakfiets? Mijn advies zou zijn om even een proefrit te maken om aan te voelen welke soort bakfiets er geschikt is voor jezelf. Via deze link van kun je bekijken waar je een proefrit kunt maken in jouw regio. Ook zijn er speciale proefrit dagen, georganiseerd door Babboe zelf. Voor vragen mag je mij altijd een berichtje sturen en anders staat de klantenservice van Babboe natuurlijk ook altijd klaar!

Deze blogpost is tot stand gekomen door een samenwerking met Babboe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

welkom

Hi, ik ben Danielle en via deze blog wil ik je graag een kijkje laten nemen in ons leven. Samen met mijn vriend (sstt, en al 7 jaar mijn verloofde) Jorg zijn wij ouders van Mats (7 jaar) en Ise (5 jaar). Mijn liefde voor fotografie, styling, kleding, diy-en & het leven als moeder komen samen op mijn instagram account @mamamatsise. Na lang nadenken heb ik besloten het ook onder woorden te brengen via deze blog.

Hopelijk vind je het leuk om te lezen, kan ik je inspireren en zie ik je vaker terug!

Liefs ♡


Design en lifestyleDesign en lifestyle


contact gegevens


Vertalen

Mamamatsise

MENU