Verjaardagslijstje Mats / 6 jaar

30 augustus 2021 kids, momlife, personal

Mats en Ise zijn 4 weken na elkaar jarig. De eerste twee jaar hebben we de verjaardagen apart gevierd maar het voelde gewoon gek om 4 weken later weer precies dezelfde mensen uit te nodigen. Ze vinden het zelf (nog) niet erg dus zo’n gezamenlijk feestje is voor ons ideeal. 

Omdat ik het zelf altijd fijn vind om inspiratie op te doen en omdat ik via Instagram veel de vraag kreeg om cadeautips te. delen heb ik het grootste gedeelte even op een rijtje gezet. Ik maak voor de verjaardagen en de feestdagen jaarlijks een verlanglijst (samen met Mats en Ise) die ik benoem in de uitnodiging. Vooral als richtlijn voor degene die komen omdat ik mij kan voorstellen dat het soms best lastig te bedenken is wat je een kind zou kunnen geven. Op deze manier weet ik ook zeker dat hetgeen dat ze krijgen, in de smaak valt. 

Lijstje van Mats

Van ons kreeg Mats een bestuurbare auto, eentje die geschikt is voor buiten. Een tijdje terug zag hij een jongen op het schoolplein met een auto die kon slippen. Je begrijpt, dit moest ‘m worden. 


Nikko – Omni X / bestuurbare auto

Als groot fan van Hot Wheels en Mario Kart stonden de onderstaande sets hoog op Mats zijn wensenlijstje. Wel weer een groot gevaarte extra in zijn slaapkamer but a happy kid = a happy mom!


Hot Wheels Mario Kart circuit
Hot Wheels Mario Kart Nemesis Track Set
Hot Wheels Mario Kart Bullit Bill 
Hot Wheels metalen koffer voor 50 auto’s
Hot Wheels Mario Kart Luigi 
Hot Wheels Mario Kart Bowser

Qua boeken vond ik het lastig voor Mats. Hij oefent iedere avond samen met Jorg met lezen en heeft daar qua boekjes echt voldoende variatie in. Het zoekboek van Lego zag hij in de Bruna en MOEST ik op zijn lijstje zetten. ‘Wil je een foto maken mama? Dan vergeet je het niet’ 

Het boek ‘Maar hoe dan?’ kwam ik zelf tegen en trok meteen mijn aandacht. Dit boek kan je helpen om antwoorden te geven op nieuwsgierige kindervragen zoals het menselijk lichaam, verliefdheid etc. Nu Mats ouder wordt en steeds meer interesse heeft in dit soort onderwerpen leek dit mij een perfect boek. En het Pokémon spelletjes boek mocht natuurlijk niet ontbreken.

Lego zoekboek – Alles is super
Maar hoe dan?
Pokémon spelletjes boek

Onze spelletjes verzameling breidt zich steeds verder uit. Wij zijn zelf ook spelletjes fanaten en het leuke is dat de meeste kinderspellen ook best leuk zijn voor volwassenen om te spelen, vooral onder het genot van een borrel 😉 Onze collectie is dus al best groot, waar wij nu Regenwormen aan toe hebben gevoegd. 

Pokémon puzzel
Lego Minecraft
Regenwormen 
Ik leer schrijven

Over deze speelsets was ik zelf zó enthousiast! Mats is enorm fan van takelen, hijsen, tenten bouwen etc. Het takelsetje is dus ook echt een schot in de roos. We hebben ‘m in het kozijn van zijn schuine dakraam gehangen aan een haak zodat hij de mini pallet een flink stuk omhoog kan hijsen. Zo takelt hij al zijn Hot Wheels autootjes op en neer. De speelset van PL-UG staat nog open op het lijstje maar deze wil Mats graag van zijn eigen spaarcentjes kopen. Een vriendje van Mats heeft deze set en hij liet ons zien dat je er de gaafste tenten mee kan bouwen, in welke kamer dan ook. Met de accessoires die erbij zitten kun je altijd wel ergens een doek ophangen, tof toch? En de Walkie Talkie set vindt Mats ook fantastisch! Ik krijg de hele dag opdrachten door, voornamelijk met de vraag om spullen voor hem te pakken, slimmerik hoor. Maar het leukste vind ik dat hij er zo vindingrijk mee speelt met zijn vrienden. Ze geven elkaar opdrachten, praten op een meter afstand van elkaar door de Walkie Talkie (hilarisch!) en gaan er echt mee op uit. 

Kids at Work takel set
PL-UG Tent kit extra 
Walkie Talkie voor kinderen

Ook heb ik wat praktische cadeautjes op het lijstje gezet. Een strandlaken, een broodtrommel en een wekker om hem om half 8 zijn bed uit te krijgen in de ochtend. Let op, het geluid is best hard dus als niet iedereen in huis wakker hoeft te worden, zou ik ervoor kiezen om de wekker niet te gebruiken. 

Broodtrommel groen
Rex London wekker retro groen
Badlaken Jurassic Park 

Mats kreeg ook nog een zakje knikkers met kuuk, pokémon kaarten en een echte pokémon mok. He couldn’t be happier!

Ik hoop dat jullie wat hebben aan dit lijstje, laten jullie het weten? Vind ik leuk namelijk! Het verjaardagslijstje van Ise zal ik binnenkort ook even delen.

Liefs x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

welkom

Hi, ik ben Danielle en via deze blog wil ik je graag een kijkje laten nemen in ons leven. Samen met mijn vriend (sstt, en al 7 jaar mijn verloofde) Jorg zijn wij ouders van Mats (7 jaar) en Ise (5 jaar). Mijn liefde voor fotografie, styling, kleding, diy-en & het leven als moeder komen samen op mijn instagram account @mamamatsise. Na lang nadenken heb ik besloten het ook onder woorden te brengen via deze blog.

Hopelijk vind je het leuk om te lezen, kan ik je inspireren en zie ik je vaker terug!

Liefs ♡


Design en lifestyleDesign en lifestyle


contact gegevens


Vertalen

Mamamatsise

MENU