shoplog: op naar het volgende seizoen

19 augustus 2018 kids

Terwijl buiten het zonnetje schijnt komen alle nieuwe (winter) collecties online. Het blijft gek om tussen de winterjassen te snuffelen terwijl zelfs een romper dragen te warm is. Toch is het stiekem ook best leuk om weer op zoek te gaan naar aanwinsten voor de volgende seizoenen. En echt, een zoektocht is het zeker haha. Terwijl Jorg Netlfix opstart, open ik mijn internetbrowser, op zoek naar de perfecte winterjas met bijpassende schoenen en bijpassende muts voor Mats. Maar ook nieuwe shirtjes moeten passen bij zijn nieuwe schoenen. Zo ben ik avonden zoet en werkt Jorg voor niks haha! Nee zonder grappen, ik probeer het altijd wel redelijk binnen perken te houden. Ik shop graag bij de Zara, Next Direct of de H&M, gecombineerd met af en toe een duurder item. Op de duurdere items probeer ik zuinig te zijn (voor zover dat kan met kids) zodat ik het weer goed kan doorverkopen. Via Instagram lukt dit altijd wel erg goed. Ik heb een account voor de kleding van Mats (@uitdekastvanmats) en een account voor de kleding van Ise (@uitdekastvanise) aangemaakt om kleding en spulletjes te verkopen die nog een tweede kans verdienen. Kleding weggooien vind ik zonde en ik maak er graag een andere mama blij mee. Daarnaast koop ik ook graag kleding via andere verkoopaccounts. Zo vind ik soms precies dat ene broekje die overal uitverkocht is voor een klein prijsje. Zo gaat het cirkeltje eigenlijk rond! 

Maargoed, omdat ik er weer een weekje internetshoppen op heb zitten leek het mij leuk om te laten zien wat ik tot nu toe voor Mats is Ise gekocht/besteld heb. Ik vind het altijd leuk om items in een collage te zetten zodat ik kan zien of het matcht. Zo heb ik altijd een klein geluksmomentje als ik alles gevonden heb wat ik zocht en het er ook uitziet zoals ik voor ogen had. I can’t help it!

 
Collage Mats
Linksboven: sneakers van Develab
Rechtboven: winterjas van de Zara
Linksonder: muts van de Zara
Rechtsonder: sneakers van Vans

Collage Ise:
Linksboven: muts van de Zara
Rechtsboven: schoentjes van Bobux
Linksonder: chelsea boots van Petit Filippe
Rechtsonder: bontjasje van Next Direct

Voor Mats ben ik dit seizoen verliefd op bruin- en blauwtinten. Ik shop voor hem graag basic, zonder al teveel poespas. Bijvoorbeeld een simpele maar mooie winterjas in een stoere kleur. Ik vind dit onwijs leuk combineren met wat opvallendere sneakers. Toen hij klein was mixte ik best wat tinten en printjes met elkaar maar nu hij ouder wordt grijp ik steeds meer naar effen kledingstukken. Zolang Mats er niks over te klagen heeft ga ik daar lekker mee door! (’s nachts slaapt hij vol trots in zijn Thomas de Trein pyjama;))

Voor Ise vind ik vergrijsde pastel tinten heel erg mooi. Uiteraard gecombineerd met stipjes! Bij de Zara kan ik mijn geluk op voor haar. Bloomers staan haar zo ontzettend lief. Nu het nog goed weer is draagt ze deze met blote benen maar zodra het wat kouder wordt komen de maillots tevoorschijn hoor. Daar ben ik overigens nog naar opzoek, naar fijne maillots voor smalle beentjes! Hebben jullie tips? Waar shoppen jullie maillots? Reageer gerust onder aan de blogpost.

 

Collage van Mats:
Alle items heb ik geshopt bij de Zara.
Linksboven: camelkleurige trui 
Rechtboven: shirt donkerblauw
Linksonder: shirt gestreept
Onder midden: shirt okergeel
Rechtsonder: shirt schuine streep

Collage van Ise:
Alle items heb ik geshopt bij de Zara.
Linksboven: grijze bloomer
Linksboven 2: trui met strikjes
Rechtboven 1: broekje met stippen
Rechtboven 2: broekje met streep en stippen
Linksonder 1: legging naturel
Linksonder 2: blouse wit
Rechtsonder 1: legging antraciet
Rechtsonder 2: bloomer naturel

Zo is het beginnetje gelegd voor de herfst en de winter garderobe. Zoals je ziet heb ik voor Mats vooral shirtjes gekocht. Hij past namelijk nog heel veel broeken van vorig jaar nu hij zindelijk is. Zijn kleine kippenkontje past er gewoon nog in. Voor Ise heb ik voornamelijk broekjes besteld. Al haar broekjes gaan namelijk snel kapot nu ze fanatiek rondkruipt. Ik hoop dat ze in de winter gaat stappen zodat ze er wat langer plezier (of naja, ik dan) van kan hebben. Vestjes en dikkere truien ontbreken nog maar deze komen binnenkort wel, als ik de geldboom weer wat water heb gegeven. Nu eerst nog even genieten van het warmere weer!

12 Replies to “shoplog: op naar het volgende seizoen”

 1. Sonja bosma schreef:

  Super leuk! Je bent al een heel eind….
  Heb je die bloomers nu besteld?

 2. Fenna schreef:

  Ik had vorig jaar maillots van de Zara en de H&m

 3. Machteld schreef:

  O zo gaaf, echt ook mijn stijltje. Kan het zo kopiëren! Vraagje: hoe maak je die collages? Erg handig om te zien of het allemaal een beetje bij elkaar past inderdaad!

 4. Judith schreef:

  Ziet er super leuk uit! Ik heb inderdaad ook maillots van de Zara voor mijn dochter gebruikt.. die waren toen heel goed, van de H&M waren veel te groot/lubberig. Alleen, de schoentjes van Ise, daar kan ze toch niet mee naar buiten/lopen? Of zijn het echt waterproof schoentjes? En knap dat je wit aandurft hihi!! 😉

  • daniëlle schreef:

   Die schoentjes zijn vooral voor binnen ja! In de winter verwacht ik nog niet dat ze veel buiten zal zijn, enkel een kort stukje op de fiets of in de wagen. Dus dan kunnen dit soort schoentjes gewoon met lekkere sokken erin!

 5. Laurie schreef:

  Wat heb je dat leuk gedaan! Weet je hoe het bontjasje uitvalt qua maat, erg lang of gewoon normaal? Mijn dochtertje is nu 3 maanden en een kleine reus (bij 2 maanden al bijna 7kilo) dus twijfel enorm

 6. Inge schreef:

  Super leuk! Hoe valt het jasje voor Ise? Ik wil hem ook zo graag alleen twijfel over de maat..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

welkom

Hi, ik ben Danielle en via deze blog wil ik je graag een kijkje laten nemen in ons leven. Samen met mijn vriend (sstt, en al 7 jaar mijn verloofde) Jorg zijn wij ouders van Mats (7 jaar) en Ise (5 jaar). Mijn liefde voor fotografie, styling, kleding, diy-en & het leven als moeder komen samen op mijn instagram account @mamamatsise. Na lang nadenken heb ik besloten het ook onder woorden te brengen via deze blog.

Hopelijk vind je het leuk om te lezen, kan ik je inspireren en zie ik je vaker terug!

Liefs ♡


Design en lifestyleDesign en lifestyle


contact gegevens


Vertalen

Mamamatsise

MENU