avondeten met een peuter

17 maart 2019 kids, momlife, personal

Veel moeders zullen het herkennen, de struggle dat avondeten-met-peuters heet. Met trots kan ik vertellen dat wij hier ook in zijn beland [grapje].

Eigenlijk begint het ’s ochtends al. ‘Mama, wat gaan wij eten vanavond?’ Ik bedenk in een nano seconde hoe ik een bepaalde groente anders kan verwoorden zodat hij hopelijk aan het einde van de dag lachend aan tafel komt zitten. Als ik het zo typ moet ik eigenlijk wel lachen, mijn peuter takes it over.

We hebben veel tactieken geprobeerd maar eigenlijk voelen veel van deze tactieken niet fijn en draaide het 9 van de 10 keer op niks uit. Wij werden vooral gefrustreerd, Mats boos en Ise verontwaardigd. Het was gewoon geen gezellig tafelmoment meer wat ik juist zo graag zou willen.

Sinds een week hebben wij daarom besloten om het gewoon helemaal op zijn beloop te laten. Ik vertel gewoon in geuren en kleuren wat we ECHT gaan eten en zodra we aan tafel gaan benoem ik alleen dat we gaan eten en dat hij gezellig bij ons moet komen zitten. Ik laat hem zelf een bord/bakje uitkiezen en hij mag zelf zijn portie opscheppen. We zeggen ‘eet smakelijk’ en that’s it.

Als hij daadwerkelijk iets eet probeer ik mij in te houden om niet 100 keer ‘goeddddd zoooo mannie’ te zeggen want ik ben geneigd dat nogal snel te doen haha. En Jorg moet ik af en toe een trap onder de tafel geven als hij Mats probeert te pushen, want ook dat werkt naar ons idee averechts.

Lang verhaal kort, we laten het eigenlijk gaan nu en hopen dat hij binnenkort een keer denkt, goh avondeten is zo gek nog niet. Een toetje krijgt hij gewoon als wij ook een toetje eten. Ik vind persoonlijk dat het niet als beloning hoeft te werken [been there, done that]. Een toetje is voor hem geen overwinning en daarom wil ik dit ook niet zo inzetten.

Hoe gaat het avondeten bij jullie thuis en hoe staan jullie hierin?


Een recept dat ik ooit van mijn lieve tante kreeg en een hit is vanaf dag 1! Echt, super makkelijk en snel te bereiden.

Macaroni met spinazie, Boursin en hamreepjes
Benodigdheden

– (Diepvries) spinazie

– volkoren macaroni

– boursin knoflookkruiden [lekker stinken!]

– een hand pijnboompitten

– een bakje hamreepjes

– 3 eieren

– parmezaanse kaas

– peper en zout naar smaak

Laat een pannetje met water koken en kook de macaroni zolang het nodig is volgens de verpakking. Bak de pijnboompitten heel kort aan in een koekenpan [bij grote haast sla ik dit wel eens over maar het is wel het lekkerste] en kook de eieren 8 minuten.

Ondertussen laat ik de spinazie ontdooien in een grote pan op laag vuur en voeg ik de hamreepjes eraan toe. Zodra de pijnboompitten lichtbruin van kleur zijn voeg ik die ook toe aan de spinazie. Daarna roer ik het hele bakje Boursin erdoorheen. Dit laat ik op laag vuur staan.

Zodra de eieren klaar zijn snij ik ze in kleine stukje en voeg ik dit ook toe aan de spinazie. Tot slot de macaroni en klaar!

Ik schep de borden van de kids op ik doe er voor onszelf nog wat peper en zout doorheen.

Als finishing touch strooi ik er bij iedereen wat parmezaanse kaas overheen, heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

welkom

Hi, ik ben Danielle en via deze blog wil ik je graag een kijkje laten nemen in ons leven. Samen met mijn vriend (sstt, en al 7 jaar mijn verloofde) Jorg zijn wij ouders van Mats (7 jaar) en Ise (5 jaar). Mijn liefde voor fotografie, styling, kleding, diy-en & het leven als moeder komen samen op mijn instagram account @mamamatsise. Na lang nadenken heb ik besloten het ook onder woorden te brengen via deze blog.

Hopelijk vind je het leuk om te lezen, kan ik je inspireren en zie ik je vaker terug!

Liefs ♡


Design en lifestyleDesign en lifestyle


contact gegevens


Vertalen

Mamamatsise

MENU