De wereld van knoeien, poetsen en loslaten

27 december 2018 personal

Toen Mats werd geboren ging er een wereld van luiers, billendoekjes en babypotjes open. Qua merken ben ik niet heel gevoelig dus ik besloot mij gewoon open te stellen voor alle soorten [wel let ik erop dat de ingrediënten zo natuurlijk mogelijk zijn omdat ik zelf een erg gevoelige huid heb].

Ik had allerlei plannen natuurlijk. Ik zou netjes al het eten van Mats, en daarna ook het eten van Ise zelf gaan bereiden. En billendoekjes zou ik zeker niet gaan gebruiken om hun gezichtjes te poetsen, bang om irritatie op te wekken aan hun wangen. Bij Mats was ik hier echt heel strikt in, misschien dat hij daarom ook zo’n piet lut is haha. Een kruimel op zijn vinger is een no-go. Er gingen/gaan menig pakken doekjes doorheen bij ons thuis, ik vind het hilarisch om te zien hoe hij de hele dag met die doekjes in de weer loopt. Mij hoor je niet klagen hoor, het is ideaal om in elk geval één kind te hebben die net zo van poetsen houdt als ik hihi.

Toen was daar de tijd dat Ise de wijde wereld van zelluf eten, kliederen en met eten gooien ging ontdekken. Ik laat haar lekker haar gang gaan hoor want ze leert er alleen maar van. En opeens poetste ik dus wel haar gezichtje, haar handjes, de vloer, het aanrecht etc met billendoekjes. Lekker snel en gemakkelijk! De voedingsstomer ging de deur uit want Ise at al snel met de pot mee. Ze was gewoon al heel jong een goede eter en ook een zeer goede smeerpoets haha. En zo gingen al mijn poets principes de deur uit!

Grappig hoe ik merkte dat ik als moeder zijnde zoveel losliet bij Ise. Zal dat komen omdat ouders over het algemeen toch wat losser worden uit gemak of herzie je gewoon je principes bij een tweede kindje? Hoe gaat dat bij jullie thuis?

Zelf werk ik in de kinderopvang en ben ik soms laat thuis. Als ik bijvoorbeeld tot half 7 werk is het altijd even aanpoten met het avondeten. Eten van te voren maken en invriezen doe ik niet zo vaak [ik ben niet zo’n keukenprinses dus zoiets stel ik altijd héééél graag uit] dus Mats eet dan een pizza en Ise eet gewoon een babymaaltijd van de Kruidvat, net zo makkelijk en ook boordevol met groente. Deze maaltijden zitten niet in van die glazen potjes maar in bakjes en zijn net wat minder gepureerd dan de meeste hapjes en dus geschikt voor dreumesen en peuters [en ook nog eens bereid met biologische producten].

Oh, en over het poetsen. Om het mezelf allemaal nog gemakkelijker te maken heb ik nu Baby Pure Waterdoekjes van de Kruidvat in huis gehaald. Deze doekjes zijn op basis van 99% water, 0% alcohol en 0% parfum en dus super geschikt om te gebruiken voor het verschonen, het schoonmaken van de tafel na het eten maar uiteraard ook voor het poetsen van die besmeurde toetjes, ideaal. Twee vliegen in één klap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

welkom

Hi, ik ben Danielle en via deze blog wil ik je graag een kijkje laten nemen in ons leven. Samen met mijn vriend (sstt, en al 7 jaar mijn verloofde) Jorg zijn wij ouders van Mats (7 jaar) en Ise (5 jaar). Mijn liefde voor fotografie, styling, kleding, diy-en & het leven als moeder komen samen op mijn instagram account @mamamatsise. Na lang nadenken heb ik besloten het ook onder woorden te brengen via deze blog.

Hopelijk vind je het leuk om te lezen, kan ik je inspireren en zie ik je vaker terug!

Liefs ♡


Design en lifestyleDesign en lifestyle


contact gegevens


Vertalen

Mamamatsise

MENU
%d bloggers liken dit: