Mini make-over kamer Mats

15 december 2018 personal

Veranderdrang, kennen jullie dat? Aan de ene een heerlijk gevoel want je kan je creativiteit de vrije loop laten gaan maar de andere kant zorgt het soms ook voor lichte paniek. Want ja, als ik iets in mijn hoofd heb wat ik wil veranderen, dan moet het meteen! Dat ‘meteen’ kon ik natuurlijk wel vergeten met twee kleine kinderen om mij heen hè? Dus ik heb een dagje vrij genomen om mij volledig te kunnen storten op projectje.

Zo had ik het idee om Mats zijn kamer te gaan veranderen. Het blauwe kleurtje op zijn muur was mooi maar ik was er wel op uitgekeken. En nu Mats nog te klein is om te zeggen wat hij precies wil maak ik daar lekker gebruik van haha. Ik heb hem overigens wel gevraagd wat voor soort kamer hij zou willen en hij zei: een dierenkamer. Dus een beetje jungle thema it is!

Deze toffe kleur van het jaar 2019 [spiced honey] van Flexa had ik al lang op het oog maar ik durfde het nooit aan om die te gebruiken. Ik moet altijd even wennen aan nieuwe trends maar daar ging ik dan.

Ik besloot zijn muur niet van boven tot beneden te verven maar om het wat ruimtelijker en speelser te maken. Door een hoge lambrisering te schilderen lijkt de kamer door de witte strook aan de bovenkant optisch groter.

Ik kreeg via instagram veel reacties over de strakke lijn. Ik heb het als volgt gedaan:
– zet om de 100 cm een streepje met een potlood waar je de lambrisering wilt hebben
– verbindt deze streepjes met elkaar door er een waterpas onder te houden
– plak de afplaktape (speciaal voor gevoelige ondergronden) op de mm af over de potlood lijn heen zodat je die lijn na het schilderen niet meer ziet
– en dan het belangrijkste:

Trek een lijn witte muurverf net over de tape heen zodat je deze helemaal luchtdicht afsluit. Hierdoor heeft de tweede gekleurde laag geen kans om onder de tape door de kruipen.

– Laat de muurverf goed droge voordat je begint aan de lambrisering!

That’s it!

Zoals je ziet is het een mega strakke lijn zonder vlekken etc. Trek de tape er wel meteen af zodra je klaar bent met schilderen, zo voorkom je dat je eventueel stukken opgedroogde verf meetrekt.

Ps. Proffesionele schilders zullen dit met gekromde tenen lezen maar ik schilder ook altijd de stopcontacten mee, zo vallen die lelijke dingen niet zo op hihi.

Ik ben echt onwijs blij met de kleur en met het resultaat!

Qua aankleding is het allemaal nog erg leeg hoor. Ik ben nog opzoek naar een bijpassend dekbedovertrek, stoere kussentjes en andere leuke accessoires. Ik kreeg al enkele tips via Instagram maar als jullie nog meer tips hebben, laat dan vooral een reactie achter onder deze blogpost!

Bed: Manowoods

Oh, een paar dagen na dit projectje heb ik de andere kant van zijn kamer behangen met een behang dat ik al een tijd op het oog had. Behang ‘Feline’ van de kwantum leek mij perfect passen bij Spiced Honey en bij het dierenthema. I love it!!

Ook hierbij besloot ik om niet de hele muur te behangen. Dit oogt net iets rustiger en het geeft de mogelijkheid om aparte hoekjes te creëeren.

En, wat vinden jullie van het eindresultaat?

One Reply to “Mini make-over kamer Mats”

  1. Anouk schreef:

    Super mooi! Die witte muurverf over de tape is een gouden tip, die ga ik onthouden en dan ga ik er zelf maar eens aan beginnen komende week.. dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

welkom

Hi, ik ben Danielle en via deze blog wil ik je graag een kijkje laten nemen in ons leven. Samen met mijn vriend (sstt, en al 7 jaar mijn verloofde) Jorg zijn wij ouders van Mats (7 jaar) en Ise (5 jaar). Mijn liefde voor fotografie, styling, kleding, diy-en & het leven als moeder komen samen op mijn instagram account @mamamatsise. Na lang nadenken heb ik besloten het ook onder woorden te brengen via deze blog.

Hopelijk vind je het leuk om te lezen, kan ik je inspireren en zie ik je vaker terug!

Liefs ♡


Design en lifestyleDesign en lifestyle


contact gegevens


Vertalen

Mamamatsise

MENU
%d bloggers liken dit: