Update: bijna naar de basisschool

3 januari 2019 friends

Als vervolg op blogpost ‘Bijna naar de basisschool’ van gastblogger en instavriendin Emy.

 

De eerste keer wennen op school

 

Het gekke is dat Phlyn al jaren naar de opvang gaat en wij alles in een bepaalde volgorde doen samen, zodat we op tijd klaar zijn om naar de crèche te gaan. Nu moest hij wennen op school en dan heb je tóch de angst dat je te laat gaat komen. Gelukkig waren we vandaag ruim op tijd. Ik twijfelde nog even of ik met de auto of met de fiets zou gaan. Ik koos voor de auto zodat Philou in de buggy kon. Die heeft nogal de neiging om overal heen te rennen namelijk. Dit gaf mij net wat meer rust. Little did I know dat het een crime is om jezelf met een buggy en een kleuter aan de hand door de menigte kleuters en ouders te wringen. Die ouders en kleuters die zich als een kudde dieren door de deur wringen om alle jasjes aan de kapstokjes te hangen. En er zijn ook ouders die dan bij de ingang met elkaar gaan praten zodat je er zo goed langs kan. Ik moet geloof ik nog een beetje wennen aan het hele reilen en zeilen op de basisschool. 

 

 

Tranen van trots en verdriet

Ik voelde de tranen al achter mijn ogen priemen, maar ik wilde er NIET aan toegeven. Ik ging het gewoon droog houden, ik kan dat. Phlyn was rustig en had er veel zin in. Toen we de klas in liepen mocht hij zelf een plekje uitkiezen. Hij koos voor het plekje naast zijn vriendinnetje die hij nog van de crèche kent. Bij de kralenplank. Toen ik hem daar zo zag zitten was ik enorm trots. Eigenlijk merkte ik dat hij mij niet eens meer zag en was al druk aan het kletsen. Oké, het was duidelijk dat ik kon gaan. Yes, ik kan dit! Phlyn geen tranen en ik… Ik loop langs juf en ze ziet mijn priemende tranen en zegt: “het komt allemaal goed hoor, dat weet ik zeker.” Nee, hierdoor barstte ik in huilen uit. Het liefst wilde ik wegrennen, voor de collega’s van mijn man het allemaal zouden zien. Ik kwam op de gang een lieve mama tegen die mij even geruststelde dat Phlyn al druk was en dat er allemaal nieuwsgierige kids om heen stonden. Super fijn!

 

 

Nu hij een aantal keer is wezen wennen, gaat het hartstikke goed. Volgens de juf is Phlyn er helemaal klaar voor en er ook echt aan toe. Hij mag nog drie keer wennen en dan na de kerstvakantie gaat hij lekker elke dag. Jullie snappen wel dat ik mega trots op hem ben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

welkom

Hi, ik ben Danielle en via deze blog wil ik je graag een kijkje laten nemen in ons leven. Samen met mijn vriend (sstt, en al 7 jaar mijn verloofde) Jorg zijn wij ouders van Mats (7 jaar) en Ise (5 jaar). Mijn liefde voor fotografie, styling, kleding, diy-en & het leven als moeder komen samen op mijn instagram account @mamamatsise. Na lang nadenken heb ik besloten het ook onder woorden te brengen via deze blog.

Hopelijk vind je het leuk om te lezen, kan ik je inspireren en zie ik je vaker terug!

Liefs ♡


Design en lifestyleDesign en lifestyle


contact gegevens


Vertalen

Mamamatsise

MENU
%d bloggers liken dit: