kindvriendelijke lunch spots in haarlem

22 september 2018 kids, momlife, personal

Onze zaterdagen zijn vaak volgepland, maar vandaag stond er een keer niets op de planning. Tijdens zo’n planloze dag blijven we vaak thuis met zijn viertjes omdat de weekenden vaak al hectisch genoeg zijn maar vandaag hadden we zin om even de deur uit te gaan. De kids waren druk vanmorgen (lees: al het speelgoed vloog door de kamer heen terwijl Mats schreeuwend heen en weer rende als een dinosaurus), een frisse neus en een andere omgeving doet dan wonderen. We wilden even door Haarlem slenteren, windowshoppen en ergens wat eten.

Omdat wij niet vaak buiten de deur eten met de kids wisten we eigenlijk niet waar wij, zonder het zweet op ons voorhoofd, een broodje konden eten terwijl Mats en Ise zichzelf vermaken.

Ik besloot om tips te vragen via mijn Instagram stories. Echt, stories is het nieuwe Google hoor. Tegenwoordig vraag ik eerst om tips of stel ik mijn vragen via Instagram. Niets is fijner dan ervaringen van mede mama’s te krijgen met bijvoorbeeld kindjes van dezelfde leeftijd of van mama’s die in dezelfde omgeving wonen. Omdat ik zoveel reacties kreeg en ook veelal de vraag of ik de tips wilde delen zet ik de drie meest genoemde tips even op een rijtje.

Brownies&downieS
Hier hebben we uiteindelijk gegeten. Brownies&downieS is een bijzonder lunchcafé waarbij je eten geserveerd wordt door medewerkers met een verstandelijke beperking of medewerkers die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Het eten was er echt heerlijk en de bediening was buitengewoon vriendelijk. Onze kinderwagen werd letterlijk naar binnen getild. Mats en Ise hebben zich vooral vermaakt in de kinderhoek. In een soort open houten huisje staat een keukentje en een glijbaan met meer dan voldoende speelgoed, perfect! Daarnaast vind ik het ook heel prettig dat het lunchcafé heel ruimtelijk is opgezet, geen hutje mutje idee maar alle ruimte om bijvoorbeeld je kinderwagen mee te nemen. En ze hebben nog veel meer vestigingen verspreid door Nederland.

Meneer Paprika
Ook echt een aanrader om naartoe te gaan met kids. In tegenstelling tot Brownies&Downies is Meneer Paprika wel hutje mutje maar de sfeer is wel ontzettend leuk. In het midden van het café staat een enorme (op kinderhoogte) tafel met een treinbaan en achterin is er een hoekje gecreëerd met een keukentje en ander speelgoed. Voor de kids is het echt top! Voor de ouders misschien iets minder rustgevend maar ach, voor onze oogappeltjes doen we alles hè!? En de worteltaart maakt een hoop goed hoor! En ook leuk trouwens, het café bevind zich in dezelfde ruimte als een hele mooie speelgoedwinkel. Heeeel slecht voor je portemonnee hihi!

Haarlemmer Kweektuin
Ik ben geboren en opgegroeid in Haarlem maar toch wist ik tot voor kort niet dat deze mooie plek bestond. Tot ik vorige maand met de kinderen van mijn werk een bezoekje bracht aan de Haarlemmer Kweektuin. Van oorsprong een wandelpark die is uitgebreid met een zelfoogsttuin en een kweekcafé, gerund door vrijwilligers. Voor de kinderen is er een interactief kabouterpad, een natuurspeeltuin, een dierenweide en nog een speeltuintje. Maar ook in het café is er gedacht aan de kleintjes. Tussen de tafeltjes in kunnen de kids spelen in een klein maar fijn speelhoekje.

Van het bovenstaande rijtje kende ik alleen de bovenste locatie nog niet. Eigenlijk zijn er naar mijn mening dus niet veel plekken in Haarlem waar je in een ongedwongen sfeer inclusief een speelplek kan eten met kinderen. Of mis ik nog hotspots volgens jullie? Let me know!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

welkom

Hi, ik ben Danielle en via deze blog wil ik je graag een kijkje laten nemen in ons leven. Samen met mijn vriend (sstt, en al 7 jaar mijn verloofde) Jorg zijn wij ouders van Mats (7 jaar) en Ise (5 jaar). Mijn liefde voor fotografie, styling, kleding, diy-en & het leven als moeder komen samen op mijn instagram account @mamamatsise. Na lang nadenken heb ik besloten het ook onder woorden te brengen via deze blog.

Hopelijk vind je het leuk om te lezen, kan ik je inspireren en zie ik je vaker terug!

Liefs ♡


Design en lifestyleDesign en lifestyle


contact gegevens


Vertalen

Mamamatsise

MENU