loedermoeder moments: wat je stiekem als mama doet

18 juli 2018 friends

Soms is het gewoon even niet anders, soms is het gewoon grappig. Alle supermoms hebben wel eens wat minder pedagogisch verantwoorde momentjes. Lees snel of jouw confessions er ook bij staat!

Loedermoeder moment 1. Gewoon ‘ja’ zeggen terwijl je eigenlijk ‘nee’ wil zeggen

Soms heb je van die momenten dat je er aan het begin van de dag al klaar mee bent. De kids zijn met het verkeerde been uit bed gestapt en ze maken o-ve-ral een discussiepunt van met driftbui tot gevolg. Als je peuter dan voor de honderdste keer om een koekje vraagt zeg ik wel eens ja. Ook al weet ik dat al mijn pedagogisch verantwoorde discussies van die ochtend teniet gedaan zijn.

Loedermoeder moment 2. Nét iets meer schermtijd dan je eigenlijk wil

Ik ben best streng in de schermtijd. Tot 09:00 uur ‘s ochtends mag er tv gekeken worden en daarna gaat altijd de radio aan. Maar soms heb je van die dagen, dat je jezelf weer moet redden met koffie na een nacht van maximaal 3 uur slaap. Dan wil je ook even me-time. Hoe makkelijk is het dan om die tv-verslaafde peuter tevreden te stellen met Netflix? Ik ben schuldig!

Loedermoeder moment 3. De badkamer dweilen met een handdoek

Ja, ik ben zo’n moeder die de hele dag met een kruimeldief achter de kids aanrent en ik wordt panisch als er vlekken in die mooie outfitjes komen. Maar the struggle is real. Een huis schoonhouden met 2 peuters is een uitdaging. Je ruimt de ene kamer op en de andere kamer wordt overhoop getrokken. Wanneer ze dan even lekker in bad aan het spelen zijn neem ik de vloer stiekem wel eens af met een handdoek. Ziet er toch net wat netter uit!

Loedermoeder moment 4. Je peuter stiekem uitlachen bij de zoveelste dansshow

Ja, muziek en kids zijn een perfect combo! Vanaf dat mijn kids kunnen bewegen gaan die armpjes en heupjes heen en weer bij het horen van leuke deuntjes. En heel trots laten ze ook de vetste moves zien. Maar soms… serieus dan lig ik helemaal dubbel omdat het er niet uitziet!

Loedermoeder moment 5. Stiekem de traktaties van je kids opsnoepen

O snack attack! Je kent dat wel; je hebt zin in iets lekkers en er is niks in huis, omdat je gisteren geen puf of tijd meer had voor de weekboodschappen. Je duikt uit wanhoop de voorraadkast in, want je weet nooit of de kabouters geweest zijn. En daar liggen ze. Die heerlijke koetjesreep, lolly of zakje chips die de peuter van zijn vriendje heeft gekregen met een verjaardag. Ja, die was ineens verdwenen.

Loedermoeder moment 6. Doen alsof je het niet gehoord hebt

Geef maar toe! Er huilt er weer eens een midden in de nacht terwijl jij nét in een welverdiende diepe slaap bent. En uiteraard ben jij weer de eerste die het hoort. Wie maakt ook wel eens manlief wakker en zegt dan: nu mag jij hoor schat! Ik ben net drie keer geweest! Ik wel.

Loedermoeder moment 7. Doen alsof het al bedtijd is

Gelukkig kunnen ze als peuter nog geen klok kijken. Je hebt wel eens van die dagen dat je denkt dat elke minuut een uur duurt en het maar geen 19:00 uur wil worden. Wat kan het kwaad om ze dan stiekem om 18:30 al naar bed te doen. Moe zijn ze toch wel en ze hebben geen idee!

Loedermoeder moment 8. Extra lange toiletbezoeken en douchebeurten

Als manlief fulltime werkt is me-time schaars. Heel schaars. En als hij al thuis is willen ze alleen maar aan mama plakken. Dus hoe zorg je nou voor een beetje me-time? Zeggen dat je even moet plassen en vervolgens een kwartier stories kijken.

Loedermoeder moment 9. Water door zoete drankjes mengen

Je bent er in de supermarkt weer eens ingetrapt. Die puppyogen zijn vreselijk. Er moest weer eens een chemisch zoet drankje mee naar huis en je had de kracht niet om er tegen in te gaan. Voordat het bekertje gevuld wordt meng je stiekem de helft met water. En ‘s avonds gaat de rest door de gootsteen.

Loedermoeder moment 10. Je kind lekker laten kletsen in bed

Nadat jij nét slaapt na de zoveelste gebroken nacht op rij wordt jouw kleine draak weer veel te vroeg wakker. Gelukkig wordt er niet gehuild, maar druk gebabbeld. Ach, het kan vast geen kwaad om even de oogjes toe te doen en kiddo pas over een kwartiertje uit bed te plukken.

Volg Emy via Instagram, klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

welkom

Hi, ik ben Danielle en via deze blog wil ik je graag een kijkje laten nemen in ons leven. Samen met mijn vriend (sstt, en al 7 jaar mijn verloofde) Jorg zijn wij ouders van Mats (7 jaar) en Ise (5 jaar). Mijn liefde voor fotografie, styling, kleding, diy-en & het leven als moeder komen samen op mijn instagram account @mamamatsise. Na lang nadenken heb ik besloten het ook onder woorden te brengen via deze blog.

Hopelijk vind je het leuk om te lezen, kan ik je inspireren en zie ik je vaker terug!

Liefs ♡


Design en lifestyleDesign en lifestyle


contact gegevens


Vertalen

Mamamatsise

MENU