op vakantie met kinderen

21 mei 2018 kids, momlife, personal

Daar gaan we hoor, met zijn vieren op vakantie! Oh, wat heb ik er zin in zeg. Door twee verhuizingen, switchen van banen, gebrek aan financiën en twee keer bevallen in hartje zomer zijn wij de afgelopen 6 jaar niet op vakantie geweest. Nu al het bovenstaande achter de rug is gaan we genieten van een welverdiende vakantie in Zuid-Frankrijk! Twee weken lang qualitytime. Geen tv, geen telefoon (ja echt mam, ik ga het proberen!) en alle tijd voor elkaar en beide kindjes. Het klinkt misschien gek maar het voelt alsof we ons gezin even gaan resetten.

Hoeveel zin ik in de vakantie heb, zoveel kijk ik op tegen de reis met twee kinderen. Ik heb zelf geen rijbewijs waardoor de reis grotendeels op de schouders van Jorg komt. De arme man zit als het tegenzit 16 uur lang met een panische vriendin naast zich in een volgepropte auto, en dan ga ik er stiekem vanuit dat de kindjes grotendeels slapen. Ssstt, ik blijf graag nog even in deze waan. Nee zonder grappen, ik ben echt een enorme angsthaas in de auto. Dit is ook de reden waarom ik mijn rijbewijs nog steeds niet heb gehaald. Mijn vertrouwen in Jorg is groot maar ik vertrouw geen enkele andere weggebruiker. En ja, daarom kraam ik wel eens gekke dingen uit of zit in tegen het dak van de auto aan geplakt. Ik ga uiteraard proberen alle rust te bewaren voor de veiligheid en ik zie het heus wel positief in, het wordt voor mij gewoon één groot leermoment haha.

Die autoreis gaan wij (vooral Jorg) rocken. Ons plan is om rond 03:00 uur weg te gaan. We willen tot ongeveer 15:00 uur doorrijden en dan opzoek gaan naar een hotel in een dorpje op de route. Relaxen, misschien even zwemmen, rustig eten en hop op tijd naar bed. De volgende dag zijn we uitgerust en hoeven we als het meezit nog maar een paar uurtjes te rijden.

Omdat dit hele avontuur voor ons de eerste keer is heb via Instagram praktische tips gevraagd voor een glamping vakantie met een peuter en een baby. Wat moet ik niet vergeten? Wat zijn fijne zoethouders? Wat maakt het campingleven met die kleine draakjes wat gemakkelijker? Ik vind het altijd zo fijn om ervaringen te lezen, tips en trics te ontvangen via Instagram. En wat een reacties heb ik gekregen zeg! Omdat veel mensen mij ook een bericht stuurde of ik alle tips wilde delen besloot ik er een blog over te schrijven. Ik zal mijn eigen en de meest gegeven tips hieronder opsommen. Heb jij nog toevoegingen? Laat het gerust achter in een reactie onderaan de blogpost!

Heel veel leesplezier en bedankt voor het vele meedenken!

 • Een opvouwbare bolderkar (nu in de aanbieding bij de kruidvat!).
 • Een pop-up tentje voor op het strand, hier kan je kind heerlijk in slapen als dit nodig is.
 • Een dak koffer voor op de auto, yay nog meer ruimte voor kleding!!
 • Een compacte buggy.
 • Hydrofiele doeken x 1000.
 • Een groot rond strandlaken.
 • Een picknickkleed/buiten tapijt voor buiten je tent/huisje.
 • Kleine cadeautjes voor onderweg (vooral voor peuters en kleuters).
 • Lekkere dingen voor onderweg. Koekjes, rozijnen, knijpfruit etc.
 • Zet een koelbox in de auto om je drinken en fruit koel te houden.
 • Kindvriendelijke parkeerplaatsen/stops van te voren uitzoeken.
 • Een opblaasbadje om te gebruiken voor je tent/huisje als bijvoorbeeld 1 kind slaapt. Daarnaast is een opblaasbadje ook als box te gebruiken!
 • Veel buitenspeelgoed (emmertjes, schepjes etc).
 • Genoeg zwemluiers/luierbroekjes.
 • Raamstickers voor op het raam van je kind.
 • Fleecedekens voor koude avonden.
 • Handwasmiddel!
 • Een klamboe voor het campingbedje tegen insecten.
 • SOS bandjes! Geeft mij toch een iets veiliger gevoel. Oa. te koop bij Little Elephant.
 • Een potje (wij willen proberen Mats zindelijk te laten worden op de camping).
 • Een ehbo-koffer
 • Favoriet broodbeleg wat niet in het buitenland te koop is (ik neem lekker mijn pot pindakaas mee hihi).
 • Strakke zwembroeken voor de mannen, op veel campings in het buitenland is dit verplicht bij het zwembad.
 • Een strandparasol voor schaduw.
 • Een anti-slipmat voor in de douche.
 • Een (ikea) kinderstoel (mits er geen kinderstoel aanwezig is).
 • Een babyfoon.
 • Koop alle grote dingen voor de kinderen daar. Luiers, babyhapjes etc worden in Frankrijk ook gewoon verkocht.
 • Zet gezellige kinderliedjes op in de auto of een filmpje met speciale dvd schermen voor in de auto.
 • Gebruik zonneschermen op de ramen van de kinderen tegen de zon. Je shopt hele leuke en niet onbelangrijk, kleurtechnisch verantwoorde schermen bij By Bineke.
 • Ga op zoek naar een grote supermarkt om gelijk boodschappen voor een week in te slaan. Die campingwinkeltjes zijn zo duur!
 • Een kaasschaaf! Deze tip kreeg ik van mijn moeder. Kaasschaven zijn ondergewaardeerd in het buitenland haha. 
 • Antibacteriele handgel/doekjes
 • Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk: genieten!!

5 Replies to “op vakantie met kinderen”

 1. Ilse van Rijnsoever schreef:

  Neem ipv een opblaasbadje 1 (of in jullie geval 2) van die kleine opblaasboot(jes) mee (Hema !!),. Die kan je gebruiken als box, als boot, als bad om heerlijk in te spetteren bij warm weer, nog een keer als bad maar dan om de kinderen te wassen en als je hem omdraait en er een (bad-) laken over legt kunnen ze er op slapen !!

 2. Lisanne schreef:

  Handig lijstje!! Deze ga ik zeker even afvinken voordat wij gaan kamperen ?. Veel plezier alvast!

 3. Kelly schreef:

  Supergoede tips. Een vriendin van mij zegt altijd, ga rijden tijdens de slaapjes van je kind. Zijn ze wakker haal ze ff uit de auto. Ff spelen en dan weer slapen om zo toch een beetje een normaal ritme te houden. Zij doet dat ook op vakantie als ze een dagje weg gaan. Heen tijdens en een slaapje en terug tijdens een slaapje. Geen idee of het haalbaar is met twee kids. Zij zweert erbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

welkom

Hi, ik ben Danielle en via deze blog wil ik je graag een kijkje laten nemen in ons leven. Samen met mijn vriend (sstt, en al 7 jaar mijn verloofde) Jorg zijn wij ouders van Mats (7 jaar) en Ise (5 jaar). Mijn liefde voor fotografie, styling, kleding, diy-en & het leven als moeder komen samen op mijn instagram account @mamamatsise. Na lang nadenken heb ik besloten het ook onder woorden te brengen via deze blog.

Hopelijk vind je het leuk om te lezen, kan ik je inspireren en zie ik je vaker terug!

Liefs ♡


Design en lifestyleDesign en lifestyle


contact gegevens


Vertalen

Mamamatsise

MENU
%d bloggers liken dit: